Na overnames in de Verenigde Staten en Brazilië, de eerste acquisities buiten Europa, is Arseus begin 2012 gestart met de publicatie van de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen.

Bij de door Arseus consistent gevolgde methodiek wordt de wisselkoers op 31 december van het voorgaande jaar als uitgangspunt genomen.

Deze methodiek kan echter een vertekend beeld geven van de operationele ontwikkelingen bij Arseus en in het bijzonder bij de divisie Fagron.

De Raad van Bestuur heeft daarom besloten om, na overleg met beleggers en analisten, de door Arseus gehanteerde methodiek te wijzigen.

Bij de berekening van de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen van Arseus en de divisie Fagron in een bepaalde periode, zal Arseus met ingang van 30 juni 2013 de gemiddelde wisselkoers in dezelfde periode van het voorgaande jaar als uitgangspunt nemen.

Na overnames in de Verenigde Staten en Brazilië, de eerste acquisities buiten Europa, is Arseus begin 2012 gestart met de publicatie van de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen. Bij de door Arseus consistent gevolgde methodiek wordt de wisselkoers op 31 december van het voorgaande jaar als uitgangspunt genomen. Deze methodiek kan echter een vertekend beeld geven van de operationele ontwikkelingen bij Arseus en in het bijzonder bij de divisie Fagron. De Raad van Bestuur heeft daarom besloten om, na overleg met beleggers en analisten, de door Arseus gehanteerde methodiek te wijzigen. Bij de berekening van de (organische) omzetgroei tegen constante wisselkoersen van Arseus en de divisie Fagron in een bepaalde periode, zal Arseus met ingang van 30 juni 2013 de gemiddelde wisselkoers in dezelfde periode van het voorgaande jaar als uitgangspunt nemen.