De stijging van de aandelenkoersen is gebaseerd op de hoop op een sterke economische groei, die zich automatisch moet vertalen in hogere bedrijfswinsten. De stijging van de obligatiekoersen weerspiegelt anderzijds de hoop op lagere rentevoeten wegens een te zwakke economische groei.

Wie zit fout: aandelen of obligaties? Het antwoord op deze vraag is heel waarschijnlijk: geen van beide. De Amerikaanse economie wordt gestimuleerd door de geldcreatie door de Amerikaanse centrale bank, ze groeit dus kunstmatig. Maar ook de beurs- en obligatiekoersen stijgen kunstmatig dankzij het geld dat de FED uit de lucht plukt.

De stijging van de aandelenkoersen is gebaseerd op de hoop op een sterke economische groei, die zich automatisch moet vertalen in hogere bedrijfswinsten. De stijging van de obligatiekoersen weerspiegelt anderzijds de hoop op lagere rentevoeten wegens een te zwakke economische groei. Wie zit fout: aandelen of obligaties? Het antwoord op deze vraag is heel waarschijnlijk: geen van beide. De Amerikaanse economie wordt gestimuleerd door de geldcreatie door de Amerikaanse centrale bank, ze groeit dus kunstmatig. Maar ook de beurs- en obligatiekoersen stijgen kunstmatig dankzij het geld dat de FED uit de lucht plukt.