Gross kan een reactie op gang hebben gebracht waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. De kans bestaat dat andere grote beleggers zijn voorbeeld gaan volgen. Het enige probleem lijkt voorlopig het gebrek aan alternatieven te zijn.

Maar eender welk alternatief kan goed worden wanneer Japan op zijn beurt Amerikaanse staatsobligaties gaat verkopen. Japan heeft ongeveer voor 886 miljard dollar US Treasuries in portefeuille.

China, dat goed is voor 1200 miljard dollar, kan dan eveneens in actie schieten. Verwacht mag worden dat het UK (278 miljard dollar), de olie-exporterende landen (216 miljard dollar), Brazilië (198 miljard dollar) enzovoort gaan volgen. De vraag is wie uiteindelijk nog Amerikaans staatspapier zal willen bezitten.

Gross kan een reactie op gang hebben gebracht waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. De kans bestaat dat andere grote beleggers zijn voorbeeld gaan volgen. Het enige probleem lijkt voorlopig het gebrek aan alternatieven te zijn. Maar eender welk alternatief kan goed worden wanneer Japan op zijn beurt Amerikaanse staatsobligaties gaat verkopen. Japan heeft ongeveer voor 886 miljard dollar US Treasuries in portefeuille. China, dat goed is voor 1200 miljard dollar, kan dan eveneens in actie schieten. Verwacht mag worden dat het UK (278 miljard dollar), de olie-exporterende landen (216 miljard dollar), Brazilië (198 miljard dollar) enzovoort gaan volgen. De vraag is wie uiteindelijk nog Amerikaans staatspapier zal willen bezitten.