Wie zal nog Spaans of Italiaans vastgoed kopen wanneer hij of zij niet zeker is het geld van een eventuele verkoop het land uit te krijgen.

Maar het probleem stopt niet bij de verkoop van vastgoed, nog heel wat andere facetten van de financiële markten kunnen door de maatregel worden getroffen.

Inmiddels is de vrees toegenomen dat Griekenland het volgende land zal worden dat kapitaalcontroles zal invoeren. Sommige Griekse depositohouders zijn al naar het buitenland uitgeweken.

Ook Slovenië, waar de obligatierendementen door het plafond vliegen, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Wie zal nog Spaans of Italiaans vastgoed kopen wanneer hij of zij niet zeker is het geld van een eventuele verkoop het land uit te krijgen. Maar het probleem stopt niet bij de verkoop van vastgoed, nog heel wat andere facetten van de financiële markten kunnen door de maatregel worden getroffen. Inmiddels is de vrees toegenomen dat Griekenland het volgende land zal worden dat kapitaalcontroles zal invoeren. Sommige Griekse depositohouders zijn al naar het buitenland uitgeweken. Ook Slovenië, waar de obligatierendementen door het plafond vliegen, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.