Richtinggevend is daarbij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie, het rendement op deze obligatie is inmiddels opgelopen tot in de buurt van 3%. Sommige economen geloven dat de lange rente in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar alleen maar verder zal oplopen.

Uiteindelijk ontstaat een zichzelf voedend effect. De beleggers verkopen staatsobligaties omdat ze denken dat de koersen zullen dalen, waardoor die koersen dus ook daadwerkelijk zullen dalen. Wie zal nog obligaties willen kopen?, zo vraagt Durden zich af. Het kind van de rekening dreigen de overheden te worden, zij zullen hun financiering steeds moeilijker rond krijgen.

Richtinggevend is daarbij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie, het rendement op deze obligatie is inmiddels opgelopen tot in de buurt van 3%. Sommige economen geloven dat de lange rente in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar alleen maar verder zal oplopen. Uiteindelijk ontstaat een zichzelf voedend effect. De beleggers verkopen staatsobligaties omdat ze denken dat de koersen zullen dalen, waardoor die koersen dus ook daadwerkelijk zullen dalen. Wie zal nog obligaties willen kopen?, zo vraagt Durden zich af. Het kind van de rekening dreigen de overheden te worden, zij zullen hun financiering steeds moeilijker rond krijgen.