"Ik had er meer van verwacht". Dat las Van Herck we eerder deze week in een artikel in De Tijd over de koersreactie van het goud n.a.v. de goedkeuring van het Cypriotische reddingsplan.

In het artikel vertellen verschillende Belgische goudhandelaars dat ze zich gisteren hadden voorbereid op een drukke dag.

Door de aangekondigde belasting van het Cypriotische spaargeld hadden de goudhandelaars verwacht dat veel beleggers hun

toevlucht zouden zoeken in het goud. En dat was niet echt het geval.

Het goud kon eergisteren wel een stijging tonen maar het was toch een eerder lauwe koersreactie. Het sluit een beetje aan

bij de stemming op de goudmarkt.

Door het tegenvallende koersverloop van de afgelopen maanden is het sentiment van de goudbeleggers tot onder het nulpunt gezakt.

Hefboomfondsen die op de top van september 2011 nog massaal goud gekocht hadden, zijn van een kale reis thuisgekomen en hebben nagenoeg geen goudposities meer.

Het negatieve sentiment doet Leleux echter een "contrarian"-houding aannemen.

Naar de verwachting van Geert Van Herck van Leleux is goud na een maandenlange horizontale consolidatie klaar om opwaarts uit te breken.

Hij volgt de bodemvorming op de voet en maakt van koerszwakte gebruik om in te stappen voor een nieuwe stijging richting topkoersen van 2.000 dollar!

"Ik had er meer van verwacht". Dat las Van Herck we eerder deze week in een artikel in De Tijd over de koersreactie van het goud n.a.v. de goedkeuring van het Cypriotische reddingsplan. In het artikel vertellen verschillende Belgische goudhandelaars dat ze zich gisteren hadden voorbereid op een drukke dag. Door de aangekondigde belasting van het Cypriotische spaargeld hadden de goudhandelaars verwacht dat veel beleggers hun toevlucht zouden zoeken in het goud. En dat was niet echt het geval. Het goud kon eergisteren wel een stijging tonen maar het was toch een eerder lauwe koersreactie. Het sluit een beetje aan bij de stemming op de goudmarkt. Door het tegenvallende koersverloop van de afgelopen maanden is het sentiment van de goudbeleggers tot onder het nulpunt gezakt. Hefboomfondsen die op de top van september 2011 nog massaal goud gekocht hadden, zijn van een kale reis thuisgekomen en hebben nagenoeg geen goudposities meer. Het negatieve sentiment doet Leleux echter een "contrarian"-houding aannemen. Naar de verwachting van Geert Van Herck van Leleux is goud na een maandenlange horizontale consolidatie klaar om opwaarts uit te breken. Hij volgt de bodemvorming op de voet en maakt van koerszwakte gebruik om in te stappen voor een nieuwe stijging richting topkoersen van 2.000 dollar!