Transparantie is niet de sterkste troef waar de FED mee kan uitpakken, maar ook over de manier waarop ze de zaken aanpakt kan iemand de nodige twijfels koesteren. De manier waarop FED-voorzitter Ben Bernanke in mei voor het eerst van het taperen gewag maakte, geld als een schoolvoorbeeld van hoe een probleem niet moet aangepakt worden.

Maar nu suggereert William Poole, voorzitter van de St. Louis FED, dat de centrale bank niet op de juiste manier werkt. Geen enkele buitenstaander weet hoe de FED werkt en volgens Poole is dat maar goed ook. De buitenwereld zou verbaasd zijn over de manier waarop beslissingen genomen worden, zo suggereert Poole.

Transparantie is niet de sterkste troef waar de FED mee kan uitpakken, maar ook over de manier waarop ze de zaken aanpakt kan iemand de nodige twijfels koesteren. De manier waarop FED-voorzitter Ben Bernanke in mei voor het eerst van het taperen gewag maakte, geld als een schoolvoorbeeld van hoe een probleem niet moet aangepakt worden. Maar nu suggereert William Poole, voorzitter van de St. Louis FED, dat de centrale bank niet op de juiste manier werkt. Geen enkele buitenstaander weet hoe de FED werkt en volgens Poole is dat maar goed ook. De buitenwereld zou verbaasd zijn over de manier waarop beslissingen genomen worden, zo suggereert Poole.