In het verleden was het vooral de Amerikaanse centrale bank die de hausse voedde. Daar komt echter stilaan verandering in, want de FED koopt nog maar voor 45 miljard dollar in plaats van de oorspronkelijke 85 miljard dollar aan obligaties in. De 'usual suspects' laten bovendien verstek gaan.

De kleine belegger schittert momenteel door afwezigheid, zoals blijkt uit de kleine verhandelde volumes. Hedge funds hebben in de afgelopen maanden vooral short posities ingenomen. Volgens CapitalIQ data blijken het vooral de bedrijven zelf te zijn die eigen aandelen inkopen, dit bij gebrek aan investeringsmogelijkheden voor hun overtollig geld.

In het verleden was het vooral de Amerikaanse centrale bank die de hausse voedde. Daar komt echter stilaan verandering in, want de FED koopt nog maar voor 45 miljard dollar in plaats van de oorspronkelijke 85 miljard dollar aan obligaties in. De 'usual suspects' laten bovendien verstek gaan. De kleine belegger schittert momenteel door afwezigheid, zoals blijkt uit de kleine verhandelde volumes. Hedge funds hebben in de afgelopen maanden vooral short posities ingenomen. Volgens CapitalIQ data blijken het vooral de bedrijven zelf te zijn die eigen aandelen inkopen, dit bij gebrek aan investeringsmogelijkheden voor hun overtollig geld.