Uiteindelijk kwamen er toch wat winstnemingen los, zodat de Nikkei geen negende dag op rij hoger kon afsluiten.

De MSCI Asia Pacific Index gaf 0,30% prijs, waarbij ten opzichte van elke drie dalers er vijf stijgers stonden. Gisteren sloot deze pan-Aziatische index af op het hoogste niveau sinds 2011. Met name de zwakke prestatie van de Chinese beurs viel vanmorgen opnieuw op.

De Shanghai Composite Index slaagt er maar niet in om vaste voet onder de grond te krijgen.

De Chinese beurs, die enkele jaren geleden nog als een kansrijke beurs werd getipt, heeft inmiddels een bittere pil moeten slikken. Het vertrouwen van de beleggers is tot een dieptepunt teruggevallen.

Uiteindelijk kwamen er toch wat winstnemingen los, zodat de Nikkei geen negende dag op rij hoger kon afsluiten. De MSCI Asia Pacific Index gaf 0,30% prijs, waarbij ten opzichte van elke drie dalers er vijf stijgers stonden. Gisteren sloot deze pan-Aziatische index af op het hoogste niveau sinds 2011. Met name de zwakke prestatie van de Chinese beurs viel vanmorgen opnieuw op. De Shanghai Composite Index slaagt er maar niet in om vaste voet onder de grond te krijgen. De Chinese beurs, die enkele jaren geleden nog als een kansrijke beurs werd getipt, heeft inmiddels een bittere pil moeten slikken. Het vertrouwen van de beleggers is tot een dieptepunt teruggevallen.