Het betrof niet meer of minder dan de scherpste daling sinds december. De Chinese centrale bank is op de valutamarkten tussenbeide gekomen, terwijl tevens de CNY reference rate met 0,02% werd opgetrokken. Deze ingrepen volstonden echter niet om de koersval van de yuan af te remmen.

Valutaspecialisten spreken zonder meer van een dramatische prijsval, die mogelijk niet zonder gevolgen zal blijven. Onderliggend is er de vrees voor een harde landing van de Chinese economie, waarbij sommigen zelfs van een heuse instorting durven te spreken.

Het betrof niet meer of minder dan de scherpste daling sinds december. De Chinese centrale bank is op de valutamarkten tussenbeide gekomen, terwijl tevens de CNY reference rate met 0,02% werd opgetrokken. Deze ingrepen volstonden echter niet om de koersval van de yuan af te remmen. Valutaspecialisten spreken zonder meer van een dramatische prijsval, die mogelijk niet zonder gevolgen zal blijven. Onderliggend is er de vrees voor een harde landing van de Chinese economie, waarbij sommigen zelfs van een heuse instorting durven te spreken.