Ambrose Pritchard-Evans, de bekende journalist van de Daily Telegraph, vraagt zich af wie in hemelsnaam de golf van sado-monetarisme in Griekenland stopt. De Griekse economie wordt steeds dieper in de afgrond geduwd, zonder dat er maar de minste hoop op beterschap is.

Werkloosheidsgraad kan absurde hoogtes bereiken

Pritchard-Evans wijst er op dat de Griekse werkloosheidsgraad in augustus al 25,40% bedroeg, terwijl de jeugdwerkloosheid opliep tot 58%. Volgens de officiële prognoses van de overheid zal het BBP volgend jaar nog maar eens met 4,50% krimpen, waardoor een verdere stijging van de werkloosheid waarschijnlijk wordt.

In feite is Griekenland in een verkeerde munteenheid gestapt zonder dat er een vluchtroute beschikbaar is. Dat stemt volgens Pritchard-Evans overeen met het binnenstappen van een brandend gebouw zonder dat iemand aan een nooduitgang heeft gedacht.

Ambrose Pritchard-Evans, de bekende journalist van de Daily Telegraph, vraagt zich af wie in hemelsnaam de golf van sado-monetarisme in Griekenland stopt. De Griekse economie wordt steeds dieper in de afgrond geduwd, zonder dat er maar de minste hoop op beterschap is. Werkloosheidsgraad kan absurde hoogtes bereiken Pritchard-Evans wijst er op dat de Griekse werkloosheidsgraad in augustus al 25,40% bedroeg, terwijl de jeugdwerkloosheid opliep tot 58%. Volgens de officiële prognoses van de overheid zal het BBP volgend jaar nog maar eens met 4,50% krimpen, waardoor een verdere stijging van de werkloosheid waarschijnlijk wordt. In feite is Griekenland in een verkeerde munteenheid gestapt zonder dat er een vluchtroute beschikbaar is. Dat stemt volgens Pritchard-Evans overeen met het binnenstappen van een brandend gebouw zonder dat iemand aan een nooduitgang heeft gedacht.