Sinds het aanslaan van een deel van de Cypriotische bankendeposito's is de overtuiging toegenomen dat ons geld eigenlijk nergens nog veilig is.

Mike Shedlock van SitkaPacific Capital Management, auteur van de Global Economic Analysis blog, waarschuwt dat hetzelfde kan gebeuren in andere Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten.

De uitstaande schulden zijn zo groot geworden dat ze onmogelijk in hun totaliteit gegarandeerd kunnen worden.

In eigen land heeft minister van Financiën Koen Geens de onzekerheid over het bankengarantiesysteem alleen maar doen toenemen door de elkaar tegensprekende verklaringen die de wereld werden ingestuurd. Zijn verzekering dat er hier niets kan gebeuren, klinkt dan ook weinig overtuigend.

Sinds het aanslaan van een deel van de Cypriotische bankendeposito's is de overtuiging toegenomen dat ons geld eigenlijk nergens nog veilig is. Mike Shedlock van SitkaPacific Capital Management, auteur van de Global Economic Analysis blog, waarschuwt dat hetzelfde kan gebeuren in andere Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten. De uitstaande schulden zijn zo groot geworden dat ze onmogelijk in hun totaliteit gegarandeerd kunnen worden. In eigen land heeft minister van Financiën Koen Geens de onzekerheid over het bankengarantiesysteem alleen maar doen toenemen door de elkaar tegensprekende verklaringen die de wereld werden ingestuurd. Zijn verzekering dat er hier niets kan gebeuren, klinkt dan ook weinig overtuigend.