Dankzij de exploitatie van hun (onconventionele) oliereserves zullen de VSA volgens Arnaud Delaunay van Leleux in 2020 een productie van 11 miljoen vaten per dag halen (tegen 8 miljoen in 2011).

De exploitatie van onconventionele koolwaterstoffen vereist het gebruik van zeer geavanceerde technologieën (zoals speciale buizen die o.a. door Vallourec geproduceerd worden).

Maar wat de beleggers natuurlijk het meest interesseert, zijn de "pure players" die het meest profiteren van deze "energierevolutie".

Om deze bedrijven te vinden, heeft Delaunay de volgende criteria gebruikt: het percentage van de EBITDA dat door gasactiviteiten gegenereerd wordt, de geografische locatie van de activiteiten (het doel is het vinden van bedrijven die sterk op de Amerikaanse markt gericht zijn) en de beurskapitalisatie.

Dankzij de exploitatie van hun (onconventionele) oliereserves zullen de VSA volgens Arnaud Delaunay van Leleux in 2020 een productie van 11 miljoen vaten per dag halen (tegen 8 miljoen in 2011). De exploitatie van onconventionele koolwaterstoffen vereist het gebruik van zeer geavanceerde technologieën (zoals speciale buizen die o.a. door Vallourec geproduceerd worden). Maar wat de beleggers natuurlijk het meest interesseert, zijn de "pure players" die het meest profiteren van deze "energierevolutie". Om deze bedrijven te vinden, heeft Delaunay de volgende criteria gebruikt: het percentage van de EBITDA dat door gasactiviteiten gegenereerd wordt, de geografische locatie van de activiteiten (het doel is het vinden van bedrijven die sterk op de Amerikaanse markt gericht zijn) en de beurskapitalisatie.