Wie probeert de manipulatie van de goudprijs te verdoezelen? Zelfs Tyler Durden van Zero Hedge moet het antwoord op die vraag schuldig blijven. Bloomberg lijkt zich minder aan te trekken van druk van buitenaf, want op deze site is het bericht eveneens verschenen en werd het niet verwijderd.

De auteurs van het artikel hebben de verdachte bewegingen in de goudprijs in zes verschillende jaren tussen 2004 en 2013 nagetrokken en in twee derde van de gevallen waren die negatief. Het was met andere woorden duidelijk de bedoeling om de goudprijs te dalen.

Wie probeert de manipulatie van de goudprijs te verdoezelen? Zelfs Tyler Durden van Zero Hedge moet het antwoord op die vraag schuldig blijven. Bloomberg lijkt zich minder aan te trekken van druk van buitenaf, want op deze site is het bericht eveneens verschenen en werd het niet verwijderd. De auteurs van het artikel hebben de verdachte bewegingen in de goudprijs in zes verschillende jaren tussen 2004 en 2013 nagetrokken en in twee derde van de gevallen waren die negatief. Het was met andere woorden duidelijk de bedoeling om de goudprijs te dalen.