Van die stijging is tot dusver niets in huis gekomen. Maar anderzijds is de goudprijs niet verder door de vloer gezakt, wat erg bevreemdend is gezien de grote hoeveelheden goud die op onverwachte momenten te koop aangeboden worden. Het effect van dat aanbod blijkt telkens opnieuw van tijdelijke aard te zijn.

Chris Concannon, executive VP bij electronic trader Virtu Financial, stelt vast dat de goudprijs in de voorbije weken per saldo nauwelijks van plaats kwam. Blijkbaar heeft er iemand belang bij dat de goudprijs rond een bepaald niveau wordt vastgepind, wat alleen kan gebeuren door grote hoeveelheden goud naargelang van de omstandigheden te kopen dan wel te verkopen.

Van die stijging is tot dusver niets in huis gekomen. Maar anderzijds is de goudprijs niet verder door de vloer gezakt, wat erg bevreemdend is gezien de grote hoeveelheden goud die op onverwachte momenten te koop aangeboden worden. Het effect van dat aanbod blijkt telkens opnieuw van tijdelijke aard te zijn. Chris Concannon, executive VP bij electronic trader Virtu Financial, stelt vast dat de goudprijs in de voorbije weken per saldo nauwelijks van plaats kwam. Blijkbaar heeft er iemand belang bij dat de goudprijs rond een bepaald niveau wordt vastgepind, wat alleen kan gebeuren door grote hoeveelheden goud naargelang van de omstandigheden te kopen dan wel te verkopen.