Als gevolg van momentum trading zijn de koersen van de Duitse staatsobligaties door het dak gevlogen en het lijkt onwaarschijnlijk dat ze bekeken over een langere periode zo duur zullen blijven. Speculanten beginnen short posities in te nemen op Duitse staatsobligaties.

Wie nu nog obligaties koopt, is volgens de meeste analisten stapelgek. Vroeg of laat zullen deze koersen terug in lijn met hun fundamentals moeten noteren. De broodnodige correctie bij de Europese staatsobligaties zal ingeluid worden door een stijging van de rente, dat staat eigenlijk als een paal boven water.

Als gevolg van momentum trading zijn de koersen van de Duitse staatsobligaties door het dak gevlogen en het lijkt onwaarschijnlijk dat ze bekeken over een langere periode zo duur zullen blijven. Speculanten beginnen short posities in te nemen op Duitse staatsobligaties. Wie nu nog obligaties koopt, is volgens de meeste analisten stapelgek. Vroeg of laat zullen deze koersen terug in lijn met hun fundamentals moeten noteren. De broodnodige correctie bij de Europese staatsobligaties zal ingeluid worden door een stijging van de rente, dat staat eigenlijk als een paal boven water.