Dat is een enorm bedrag voor iemand in ons land, het valt moeilijk voor te stellen dat zelfs een Belgische grootbank op een dergelijke schaal Amerikaanse staatsobligaties zou aankopen. Er moet dus iets anders aan de hand zijn, de vraag is alleen wat er aan de hand is.

De meest voor de hand liggende uitleg is dat ons land is gebruikt als transitland. De aankopen zouden dus via ons land gebeuren, maar de koper(s) zou of zouden uiteindelijk geen Belgen zijn. De naam van Euroclear service is al gevallen, maar bevestiging van dit gerucht is tot dusver uitgebleven.

Dat is een enorm bedrag voor iemand in ons land, het valt moeilijk voor te stellen dat zelfs een Belgische grootbank op een dergelijke schaal Amerikaanse staatsobligaties zou aankopen. Er moet dus iets anders aan de hand zijn, de vraag is alleen wat er aan de hand is. De meest voor de hand liggende uitleg is dat ons land is gebruikt als transitland. De aankopen zouden dus via ons land gebeuren, maar de koper(s) zou of zouden uiteindelijk geen Belgen zijn. De naam van Euroclear service is al gevallen, maar bevestiging van dit gerucht is tot dusver uitgebleven.