De Amerikaanse beleggingsfondsen gespecialiseerd in goud zijn weer even terug in de markt gedoken, maar hebben zich onmiddellijk opnieuw teruggetrokken zodra bleek dat de stijging van de goudprijs zich niet kon doorzetten. Van een grote inflow van beleggersgeld bij de ETF's is dus geen sprake.

Ten slotte is er de factor China. Zelfs bij de Chinezen is de interesse voor goud weer afgenomen. Op de goudmarkt van Shanghai wordt nu gewacht op een uitbodeming van de goudprijs alvorens opnieuw in het goud te stappen. De meeste analisten rekenen er op dat de goudprijs nog geen definitieve bodem heeft bereikt.

De Amerikaanse beleggingsfondsen gespecialiseerd in goud zijn weer even terug in de markt gedoken, maar hebben zich onmiddellijk opnieuw teruggetrokken zodra bleek dat de stijging van de goudprijs zich niet kon doorzetten. Van een grote inflow van beleggersgeld bij de ETF's is dus geen sprake. Ten slotte is er de factor China. Zelfs bij de Chinezen is de interesse voor goud weer afgenomen. Op de goudmarkt van Shanghai wordt nu gewacht op een uitbodeming van de goudprijs alvorens opnieuw in het goud te stappen. De meeste analisten rekenen er op dat de goudprijs nog geen definitieve bodem heeft bereikt.