Leeftijd zorgt ook voor een verschil in het soort financiële voornemen dat wordt gemaakt. Gemiddeld wil al wie jonger is dan 35 jaar in Europa het vaakst meer sparen; de groep tussen 35 en 54 jaar wil eerder zijn schulden betalen en wie ouder is dan 55 jaar wil zijn geld beter beheren door zijn uitgaven onder controle te houden.

Bright zegt: "Er lijkt een verband te zijn tussen de voornemens voor het nieuwe jaar en de levensfase waarin men zich bevindt. Wie jonger is dan 35 jaar kan het voornemen hebben om meer te sparen omdat hij voor zijn toekomst doelstellingen wil bereiken. Wie tussen 35 en 54 jaar oud is, kan geleend hebben om studies of een huis te financieren en kan erop gericht zijn om die schulden terug te betalen."

Leeftijd zorgt ook voor een verschil in het soort financiële voornemen dat wordt gemaakt. Gemiddeld wil al wie jonger is dan 35 jaar in Europa het vaakst meer sparen; de groep tussen 35 en 54 jaar wil eerder zijn schulden betalen en wie ouder is dan 55 jaar wil zijn geld beter beheren door zijn uitgaven onder controle te houden. Bright zegt: "Er lijkt een verband te zijn tussen de voornemens voor het nieuwe jaar en de levensfase waarin men zich bevindt. Wie jonger is dan 35 jaar kan het voornemen hebben om meer te sparen omdat hij voor zijn toekomst doelstellingen wil bereiken. Wie tussen 35 en 54 jaar oud is, kan geleend hebben om studies of een huis te financieren en kan erop gericht zijn om die schulden terug te betalen."