Wie jonger is dan 35 jaar, wil ‘meer sparen’

Een interessante vaststelling volgens een enquête van ING: de Belgen onder 35 jaar maken meer voornemens voor het nieuwe jaar: 48% maakt een voornemen voor 2013 van financiële aard. In de groep tussen 35 en 54 jaar bedraagt dit percentage 41%, bij de groep boven 55 jaar 40%.

Leeftijd zorgt ook voor een verschil in het soort financiële voornemen dat wordt gemaakt. Gemiddeld wil al wie jonger is dan 35 jaar in Europa het vaakst meer sparen; de groep tussen 35 en 54 jaar wil eerder zijn schulden betalen en wie ouder is dan 55 jaar wil zijn geld beter beheren door zijn uitgaven onder controle te houden.

Bright zegt: “Er lijkt een verband te zijn tussen de voornemens voor het nieuwe jaar en de levensfase waarin men zich bevindt. Wie jonger is dan 35 jaar kan het voornemen hebben om meer te sparen omdat hij voor zijn toekomst doelstellingen wil bereiken. Wie tussen 35 en 54 jaar oud is, kan geleend hebben om studies of een huis te financieren en kan erop gericht zijn om die schulden terug te betalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content