Cyprus is amper verteerd, of daar doet Portugal opnieuw de gemoederen hoog oplaaien. Volgens sommige geruchten overweegt de Portugese premier Pedro Passos Coelho ontslag te nemen nu het grondwettelijk hof een aantal besparingen heeft aangewezen.

De kans bestaat namelijk dat Portugal niet langer meer zal voldoen aan de voorwaarden opgelegd door de troika, bestaande uit de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank.

In totaal zou het hof zowat 20% van de eerder aanvaarde besparingsmaatregelen van de hand hebben gewezen, die dus door nieuwe maatregelen vervangen zouden moeten worden.

Cyprus is amper verteerd, of daar doet Portugal opnieuw de gemoederen hoog oplaaien. Volgens sommige geruchten overweegt de Portugese premier Pedro Passos Coelho ontslag te nemen nu het grondwettelijk hof een aantal besparingen heeft aangewezen. De kans bestaat namelijk dat Portugal niet langer meer zal voldoen aan de voorwaarden opgelegd door de troika, bestaande uit de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank. In totaal zou het hof zowat 20% van de eerder aanvaarde besparingsmaatregelen van de hand hebben gewezen, die dus door nieuwe maatregelen vervangen zouden moeten worden.