Het is bepaald onduidelijk wie of wat plots een grote hoeveelheid goud moet dumpen, goed beseffend dat op die manier een forse prijsdaling onvermijdelijk wordt. De schade die telkens werd opgetekend, loog er dan ook niet om. Het waren trouwens die verkoopgolven die de opmars van het goud hebben afgeremd.

Steeds vaker wordt nu de vraag gesteld of een bepaalde speler op de markt niet probeert om de goudprijs te manipuleren, meer bepaald door die stelselmatig lager te duwen. Vraag is alleen wie die speler kan zijn en wat zijn beweegredenen in hemelsnaam kunnen zijn.

Het is bepaald onduidelijk wie of wat plots een grote hoeveelheid goud moet dumpen, goed beseffend dat op die manier een forse prijsdaling onvermijdelijk wordt. De schade die telkens werd opgetekend, loog er dan ook niet om. Het waren trouwens die verkoopgolven die de opmars van het goud hebben afgeremd. Steeds vaker wordt nu de vraag gesteld of een bepaalde speler op de markt niet probeert om de goudprijs te manipuleren, meer bepaald door die stelselmatig lager te duwen. Vraag is alleen wie die speler kan zijn en wat zijn beweegredenen in hemelsnaam kunnen zijn.