Maar het gevaar zou wel eens uit een totaal onverwachte hoek kunnen komen. Angela Merkel, enkele dagen geleden 60 jaar geworden, domineert met haar machtige economie gebaseerd op export de Europese economie, maar die machtige Duitse economie zou wel eens een reus op lemen voeten kunnen blijken te zijn.

Recent zijn er inderdaad een aantal signalen binnengewaaid die laten vermoeden dat de Duitse economie aan het vertragen is. De industriële productie vertoont een dalende trend en ook de export daalt. Ook de lonen stijgen niet meer en dat betekent dat de consumptie een toontje lager kan gaan zingen.

Maar het gevaar zou wel eens uit een totaal onverwachte hoek kunnen komen. Angela Merkel, enkele dagen geleden 60 jaar geworden, domineert met haar machtige economie gebaseerd op export de Europese economie, maar die machtige Duitse economie zou wel eens een reus op lemen voeten kunnen blijken te zijn. Recent zijn er inderdaad een aantal signalen binnengewaaid die laten vermoeden dat de Duitse economie aan het vertragen is. De industriële productie vertoont een dalende trend en ook de export daalt. Ook de lonen stijgen niet meer en dat betekent dat de consumptie een toontje lager kan gaan zingen.