Dat doet af aan haar enorme ervaring bij de centrale bank waar zij met onderbrekingen sinds 1970 werkt. Sinds 2010 is zij vicevoorzitter van de FED.

De huidige Amerikaanse regering lijkt een grote voorkeur te hebben voor Summers. Volgens sommigen is hij nu de juiste man op deze plek. Hij heeft duidelijk charisma.

Maar tegelijkertijd lijkt dat ook het probleem te zijn. Volgens sommige economen is een bedachtzame econoom beter.

Men is angstig dat door een iets te frivole Summers de markten van slag af raken. Daarnaast is de voorkeur voor Yellen ook dat zij een zogenaamde Duif is.

Oftewel iemand die niet al te snel de rente zal verhogen. Nu is het zeker niet zo dat Summers een andere tactiek wil volgen. Hij zal de lijn van Bernanke willen voortzetten en langzaam de monetaire expansie willen terugschroeven.

Yellen daarentegen zal het nog wel een tijdje willen aanzien. Kortom president Obama heeft een moeilijke keuze.

Maar welke hij ook maakt het zal zeker niet zo zijn dat er in het monetaire beleid van de Verenigde Staten plotseling een wijziging komt.

Want hoeveel aandacht er ook wordt gegeven aan de uitspraken van de voorzitter van de FED. Een economie kan nooit volledig gestuurd worden.

Dat doet af aan haar enorme ervaring bij de centrale bank waar zij met onderbrekingen sinds 1970 werkt. Sinds 2010 is zij vicevoorzitter van de FED. De huidige Amerikaanse regering lijkt een grote voorkeur te hebben voor Summers. Volgens sommigen is hij nu de juiste man op deze plek. Hij heeft duidelijk charisma. Maar tegelijkertijd lijkt dat ook het probleem te zijn. Volgens sommige economen is een bedachtzame econoom beter. Men is angstig dat door een iets te frivole Summers de markten van slag af raken. Daarnaast is de voorkeur voor Yellen ook dat zij een zogenaamde Duif is. Oftewel iemand die niet al te snel de rente zal verhogen. Nu is het zeker niet zo dat Summers een andere tactiek wil volgen. Hij zal de lijn van Bernanke willen voortzetten en langzaam de monetaire expansie willen terugschroeven. Yellen daarentegen zal het nog wel een tijdje willen aanzien. Kortom president Obama heeft een moeilijke keuze. Maar welke hij ook maakt het zal zeker niet zo zijn dat er in het monetaire beleid van de Verenigde Staten plotseling een wijziging komt. Want hoeveel aandacht er ook wordt gegeven aan de uitspraken van de voorzitter van de FED. Een economie kan nooit volledig gestuurd worden.