Tom Rafferty, China analist bij The Economist Intelligence Unit, is van mening dat het probleem niet overschat mag worden. Er is alleszins geen sprake van grote leegstand in de Chinese steden. De bevolking van de Chinese steden groeit in snel tempo, zodat de gaten gevuld raken.

Rafferty geeft als voorbeeld Zhenghzou, een stad met 9 miljoen inwoners die echter nog steeds een spookstad wordt genoemd. In de komende jaren zullen er veel nieuwe jobs bijkomen in Zhengzou, met als gevolg dat veel Chinezen uit het binnenland naar de stad zullen verhuizen.

Tom Rafferty, China analist bij The Economist Intelligence Unit, is van mening dat het probleem niet overschat mag worden. Er is alleszins geen sprake van grote leegstand in de Chinese steden. De bevolking van de Chinese steden groeit in snel tempo, zodat de gaten gevuld raken. Rafferty geeft als voorbeeld Zhenghzou, een stad met 9 miljoen inwoners die echter nog steeds een spookstad wordt genoemd. In de komende jaren zullen er veel nieuwe jobs bijkomen in Zhengzou, met als gevolg dat veel Chinezen uit het binnenland naar de stad zullen verhuizen.