David Cay Johnston, als journalist winnaar van de Pulitzer prijs, spreekt in verband met de manipulatie van de elektriciteitsprijzen van Enron 2.0. Het zouden opnieuw de grootbanken zijn die de markt gemanipuleerd hebben, zoals ze dat zowel op de financiële markten als in de reële economie doen.

De volgende vraag die kan worden gesteld is heel eenvoudig: wie houdt de oliemarkten in een ijzeren wurggreep? Het is opvallend dat de olieprijs de afgelopen maanden en zelfs jaren binnen relatief enge grenzen heeft bewogen. Blijkbaar is er iemand die er belang bij heeft dat de olieprijs stabiel wordt gehouden.

David Cay Johnston, als journalist winnaar van de Pulitzer prijs, spreekt in verband met de manipulatie van de elektriciteitsprijzen van Enron 2.0. Het zouden opnieuw de grootbanken zijn die de markt gemanipuleerd hebben, zoals ze dat zowel op de financiële markten als in de reële economie doen. De volgende vraag die kan worden gesteld is heel eenvoudig: wie houdt de oliemarkten in een ijzeren wurggreep? Het is opvallend dat de olieprijs de afgelopen maanden en zelfs jaren binnen relatief enge grenzen heeft bewogen. Blijkbaar is er iemand die er belang bij heeft dat de olieprijs stabiel wordt gehouden.