Wie heeft oplossing voor kapitalisme in crisis?

In de Verenigde Staten is de strijd om het Witte Huis in zijn beginfase, waarbij de republikeinen proberen om een geloofwaardige kandidaat naar voren te schuiven. Mitt Romney is nog steeds de gedoodverfde kandidaat, maar de vraag is of deze mormoon in staat zal zijn om een oplossing voor de economische problemen aan te reiken. Romney zal dit uiteraard alleen maar kunnen aantonen wanneer hij er in slaagt om de huidige president Barack Obama in de verkiezingsstrijd te verslaan, aldus Gillian Tett (Financial Times).

Wie heeft oplossing voor een kapitalisme in crisis?, dat is uiteindelijk de vraag waar alles om draait. Obama heeft nog altijd niet bewezen het probleem van de werkloosheid te kunnen oplossen, terwijl Romney een reputatie heeft opgebouwd als een kapitalistische gier die bij bedrijfsreorganisaties op grote schaal jobs schrapt. Het probleem is eigenlijk dat het Amerikaans model van kapitalisme heel wat paradoxen en interne tegenstellingen bevat, zeker in de manier waarop het in de praktijk wordt toegepast.

De crisis van 2008 vormde een aansporing om het model te herdenken, maar daar is nog niet veel van te merken. Niet alleen de Wall Street moet herbekeken worden, maar meer algemeen ook de manier waarop een economie werkt. Het is nog maar de vraag of één van beide presidentskandidaten daar een recept voor gaat kunnen aanreiken.

Wie heeft oplossing voor kapitalisme in crisis? In de Verenigde Staten is de strijd om het Witte Huis in zijn beginfase, waarbij de republikeinen proberen om een geloofwaardige kandidaat naar voren te schuiven. Mitt Romney is nog steeds de gedoodverfde kandidaat, maar de vraag is of deze mormoon in staat zal zijn om een oplossing voor de economische problemen aan te reiken. Romney zal dit uiteraard alleen maar kunnen aantonen wanneer hij er in slaagt om de huidige president Barack Obama in de verkiezingsstrijd te verslaan, aldus Gillian Tett (Financial Times). Wie heeft oplossing voor een kapitalisme in crisis?, dat is uiteindelijk de vraag waar alles om draait. Obama heeft nog altijd niet bewezen het probleem van de werkloosheid te kunnen oplossen, terwijl Romney een reputatie heeft opgebouwd als een kapitalistische gier die bij bedrijfsreorganisaties op grote schaal jobs schrapt. Het probleem is eigenlijk dat het Amerikaans model van kapitalisme heel wat paradoxen en interne tegenstellingen bevat, zeker in de manier waarop het in de praktijk wordt toegepast. De crisis van 2008 vormde een aansporing om het model te herdenken, maar daar is nog niet veel van te merken. Niet alleen de Wall Street moet herbekeken worden, maar meer algemeen ook de manier waarop een economie werkt. Het is nog maar de vraag of één van beide presidentskandidaten daar een recept voor gaat kunnen aanreiken.