Wie heeft dan uiteindelijk gelijk: de obligatiemarkten of de beurzen? Krosby antwoordt daarop dat mogelijk beide gelijk hebben. De obligatiemarkt heeft waarschijnlijk gelijk omdat de obligatiebeleggers een zwakke economie verrekent, zodat de centrale banken gedwongen zullen blijven om liquiditeiten in het systeem te pompen.

De stijging van de beurskoersen is anderzijds eveneens gerechtvaardigd omdat de centrale banken op grote schaal geld blijven pompen in het systeem. Obligaties en aandelen worden zodoende allebei momenteel als veilige beleggingen beschouwd, hoe raar dat ook moge klinken.

Wie heeft dan uiteindelijk gelijk: de obligatiemarkten of de beurzen? Krosby antwoordt daarop dat mogelijk beide gelijk hebben. De obligatiemarkt heeft waarschijnlijk gelijk omdat de obligatiebeleggers een zwakke economie verrekent, zodat de centrale banken gedwongen zullen blijven om liquiditeiten in het systeem te pompen. De stijging van de beurskoersen is anderzijds eveneens gerechtvaardigd omdat de centrale banken op grote schaal geld blijven pompen in het systeem. Obligaties en aandelen worden zodoende allebei momenteel als veilige beleggingen beschouwd, hoe raar dat ook moge klinken.