Om de markt toe te laten een nieuw evenwicht te laten vinden, werd de handel in goudfutures zelfs voor 20 seconden stopgezet. Eric Grams, topman van de COMEX, sprak van de langste stop in de handel commoditiesfutures die hij ooit heeft beleefd.

Het zal duidelijk zijn dat een marktpartij er belang bij heeft dat de goudprijs in de vernieling wordt getrapt. Op de markt doen verschillende geruchten daaromtrent de ronde, waarbij onder andere China er belang bij zou hebben om zo goedkoop mogelijk de goudvoorraden aanvullen.

Om de markt toe te laten een nieuw evenwicht te laten vinden, werd de handel in goudfutures zelfs voor 20 seconden stopgezet. Eric Grams, topman van de COMEX, sprak van de langste stop in de handel commoditiesfutures die hij ooit heeft beleefd. Het zal duidelijk zijn dat een marktpartij er belang bij heeft dat de goudprijs in de vernieling wordt getrapt. Op de markt doen verschillende geruchten daaromtrent de ronde, waarbij onder andere China er belang bij zou hebben om zo goedkoop mogelijk de goudvoorraden aanvullen.