President Ben Bernanke kondigde aan dat het programma voor de inkoop van eigen aandelen wordt teruggeschroefd van 85 naar 75 miljard dollar. De reacties van de financiële markten waren op zijn zachtst gezegd euforisch, zowel de Dow Jones als de S&P 500 sloten af op nieuwe recordniveaus.

Wie handelde er met voorkennis na afloop van de FED-meeting?, zo vroeg Wall Street zich nadien af. Inderdaad werd 50 seconden voor de verklaring van het FOMC een vloed van kooporders genoteerd, onder andere 3700 eMini Futures contracten werden verhandeld. Blijkbaar heeft dus iemand binnen het FOMC zijn mond voorbijgepraat.

President Ben Bernanke kondigde aan dat het programma voor de inkoop van eigen aandelen wordt teruggeschroefd van 85 naar 75 miljard dollar. De reacties van de financiële markten waren op zijn zachtst gezegd euforisch, zowel de Dow Jones als de S&P 500 sloten af op nieuwe recordniveaus. Wie handelde er met voorkennis na afloop van de FED-meeting?, zo vroeg Wall Street zich nadien af. Inderdaad werd 50 seconden voor de verklaring van het FOMC een vloed van kooporders genoteerd, onder andere 3700 eMini Futures contracten werden verhandeld. Blijkbaar heeft dus iemand binnen het FOMC zijn mond voorbijgepraat.