Wie geld heeft, loopt gevaar door overheid bestolen te worden. Het scenario dat 20 tot 30% van ons spaargeld zal aangesloten worden, wordt met de dag waarschijnlijker. Een dergelijk scenario werd voor het eerst naar voren geschoven door de Boston Consulting Group en dat gebeurde al enkele jaren geleden.

Wanneer de maatregel zal doorgevoerd worden, is vooralsnog onduidelijk. Het meest voor de hand liggend scenario is dat er eerder vroeg of laat een nieuwe financiële crisis zal uitbreken, waarvan de regeringen gebruik zullen maken om over te gaan tot het aanslaan van het spaargeld.

Wie geld heeft, loopt gevaar door overheid bestolen te worden. Het scenario dat 20 tot 30% van ons spaargeld zal aangesloten worden, wordt met de dag waarschijnlijker. Een dergelijk scenario werd voor het eerst naar voren geschoven door de Boston Consulting Group en dat gebeurde al enkele jaren geleden. Wanneer de maatregel zal doorgevoerd worden, is vooralsnog onduidelijk. Het meest voor de hand liggend scenario is dat er eerder vroeg of laat een nieuwe financiële crisis zal uitbreken, waarvan de regeringen gebruik zullen maken om over te gaan tot het aanslaan van het spaargeld.