Ook een aantal centrale banken trekken hun goudvoorraden op met het oog op onverwachte gebeurtenissen. De geschiedenis leert namelijk dat in de loop van de jaren heel wat valuta's een groot deel van hun waarde zijn kwijtgespeeld als gevolg van verwachte of meestal onverwachte gebeurtenissen.

Wat goud betreft, hebben we echter één zekerheid. Wat er ook gebeurt, goud zal altijd zijn waarde behouden. Wie geen goud bezit, zal onvermijdelijk arm worden, zo gelooft Tyler Durden van Zero Hedge, want vroeg of laat zal er onvermijdelijk ergens iets fout lopen.

Ook een aantal centrale banken trekken hun goudvoorraden op met het oog op onverwachte gebeurtenissen. De geschiedenis leert namelijk dat in de loop van de jaren heel wat valuta's een groot deel van hun waarde zijn kwijtgespeeld als gevolg van verwachte of meestal onverwachte gebeurtenissen. Wat goud betreft, hebben we echter één zekerheid. Wat er ook gebeurt, goud zal altijd zijn waarde behouden. Wie geen goud bezit, zal onvermijdelijk arm worden, zo gelooft Tyler Durden van Zero Hedge, want vroeg of laat zal er onvermijdelijk ergens iets fout lopen.