Inmiddels is QE2 een feit, maar is de Europese begrotingscrisis in volle hevigheid losgebarsten. Verschillende overheden hebben zware besparingsmaatregelen aangekondigd en dat dreigt volgend jaar de economische groei te doen vertragen.

John Taylor chairman of FX Concepts LLC, het grootste currency hedge fund in de wereld, is van mening dat het nog een hele tijd kan duren alvorens het Europees probleem opgelost is.

Volgens Taylor is het slechts een kwestie van tijd alvorens het eerste land de eurozone gaat verlaten. De vraag is alleen wie dat zal zijn. De sterke landen hebben de macht om zwakkere broertjes te dwingen om de eurozone te verlaten. Het risico dat Spanje en Italië zwak gaan blijven, zal op de koers van de euro blijven wegen.

Inmiddels is QE2 een feit, maar is de Europese begrotingscrisis in volle hevigheid losgebarsten. Verschillende overheden hebben zware besparingsmaatregelen aangekondigd en dat dreigt volgend jaar de economische groei te doen vertragen. John Taylor chairman of FX Concepts LLC, het grootste currency hedge fund in de wereld, is van mening dat het nog een hele tijd kan duren alvorens het Europees probleem opgelost is. Volgens Taylor is het slechts een kwestie van tijd alvorens het eerste land de eurozone gaat verlaten. De vraag is alleen wie dat zal zijn. De sterke landen hebben de macht om zwakkere broertjes te dwingen om de eurozone te verlaten. Het risico dat Spanje en Italië zwak gaan blijven, zal op de koers van de euro blijven wegen.