Er werden op de markt zelfs opnieuw grote verkopers van goud gesignaleerd. Wie blijft op regelmatige schaal goud op de markt dumpen? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. In het verleden werd altijd verwezen naar de Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen.

Deze ETF's hebben in februari voor het eerst sinds lang goud gekocht in plaats van verkocht. De kans is dus klein dat deze fondsen opnieuw aan de verkoopzijde hebben plaats gevat. Vooralsnog blijft het een groot raadsel wie de huidige verkopers van goud zijn.

Er werden op de markt zelfs opnieuw grote verkopers van goud gesignaleerd. Wie blijft op regelmatige schaal goud op de markt dumpen? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. In het verleden werd altijd verwezen naar de Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen. Deze ETF's hebben in februari voor het eerst sinds lang goud gekocht in plaats van verkocht. De kans is dus klein dat deze fondsen opnieuw aan de verkoopzijde hebben plaats gevat. Vooralsnog blijft het een groot raadsel wie de huidige verkopers van goud zijn.