De veroorzaakte bewegingen in de goudprijs waren relatief gering, de goudprijs daalde in één geval met ongeveer 5 dollar. Het zal duidelijk zijn dat het regelmatig opduiken van die verkooporders de weg naar omhoog blokkeert. Bovendien blijft de vraag wie er achter dit alles zit.

Blijkbaar is er een grote speler op de markt die via de banken probeert de goudprijs kunstmatig laag houden. Speculaties dat China de uiteindelijke opdrachtgever zou zijn, werden tot dusver nog niet bevestigd of ontkend. Op de goudmarkt worden veel vragen gesteld, maar zijn tot dusver weinig antwoorden gegeven.

De veroorzaakte bewegingen in de goudprijs waren relatief gering, de goudprijs daalde in één geval met ongeveer 5 dollar. Het zal duidelijk zijn dat het regelmatig opduiken van die verkooporders de weg naar omhoog blokkeert. Bovendien blijft de vraag wie er achter dit alles zit. Blijkbaar is er een grote speler op de markt die via de banken probeert de goudprijs kunstmatig laag houden. Speculaties dat China de uiteindelijke opdrachtgever zou zijn, werden tot dusver nog niet bevestigd of ontkend. Op de goudmarkt worden veel vragen gesteld, maar zijn tot dusver weinig antwoorden gegeven.