Niet alleen is het potentieel voor koersstijgingen nog altijd aanwezig maar ligt het gemiddelde dividend dat wordt uitgekeerd daarenboven vandaag hoger dan de rente op obligaties. In de referentieportefeuille nemen de beheerders van Belfius 30 % aandelen op.

Door de moeilijkheden van haar banksector sputtert de Europese economie nog steeds, maar er zijn lichtpuntjes aan het einde van de tunnel.

Dankzij de maatregelen van de ECB, namen de spanningen rond de schuld van de zuiderse landen af. Hierdoor daalden de koersen van de obligaties van deze landen niet langer, wat positief is voor de banken die deze obligaties aanhouden.

Daarnaast worden de Bazel III-normen voor de financiële sector iets versoepeld. Dit alles zou volgens Belfius Bank de toekenning van kredieten moeten vergemakkelijken, wat dan weer de economie ten goede komt.

Ook al blijven bepaalde problemen bestaan, toch zal het betere klimaat de Europese aandelen de kans geven hun achterstand t.o.v. hun Amerikaanse tegenhangers goed te maken.

Niet alleen is het potentieel voor koersstijgingen nog altijd aanwezig maar ligt het gemiddelde dividend dat wordt uitgekeerd daarenboven vandaag hoger dan de rente op obligaties. In de referentieportefeuille nemen de beheerders van Belfius 30 % aandelen op. Door de moeilijkheden van haar banksector sputtert de Europese economie nog steeds, maar er zijn lichtpuntjes aan het einde van de tunnel. Dankzij de maatregelen van de ECB, namen de spanningen rond de schuld van de zuiderse landen af. Hierdoor daalden de koersen van de obligaties van deze landen niet langer, wat positief is voor de banken die deze obligaties aanhouden. Daarnaast worden de Bazel III-normen voor de financiële sector iets versoepeld. Dit alles zou volgens Belfius Bank de toekenning van kredieten moeten vergemakkelijken, wat dan weer de economie ten goede komt. Ook al blijven bepaalde problemen bestaan, toch zal het betere klimaat de Europese aandelen de kans geven hun achterstand t.o.v. hun Amerikaanse tegenhangers goed te maken.