Sir Isaac Newton zal professor Stefan Duchateau deze variatie op zijn verdienstelijke inzichten in de werking van de zwaartekracht ongetwijfeld niet kwalijk nemen. Zijn theorie kan zo immers beter aansluiting vinden met de financiële actualiteit. Waarschijnlijk zou hij dit zelfs geapprecieerd hebben.

De geniale natuurkundige verloor immers 20.000 pond toen de South Sea Bubble in 1720 uiteenspatte. Dit verlies veegde zowat zijn hele vermogen weg (dat omgerekend in hedendaagse termen in de vele miljoenen liep) en ontlokte hem de uitspraak dat hij wel instaat was om de bewegingen van hemellichamen te berekenen ( en vandaar te voorspellen), maar van financiële markten niets begreep. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Sir Isaac Newton zal professor Stefan Duchateau deze variatie op zijn verdienstelijke inzichten in de werking van de zwaartekracht ongetwijfeld niet kwalijk nemen. Zijn theorie kan zo immers beter aansluiting vinden met de financiële actualiteit. Waarschijnlijk zou hij dit zelfs geapprecieerd hebben. De geniale natuurkundige verloor immers 20.000 pond toen de South Sea Bubble in 1720 uiteenspatte. Dit verlies veegde zowat zijn hele vermogen weg (dat omgerekend in hedendaagse termen in de vele miljoenen liep) en ontlokte hem de uitspraak dat hij wel instaat was om de bewegingen van hemellichamen te berekenen ( en vandaar te voorspellen), maar van financiële markten niets begreep. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.