Dat betekent dat met name de vraagzijde in de gaten moet worden gehouden. Die is volgens Barratt opvallend constant, maar zou toch een licht dalende trend vertonen. Aan de vraagzijde van het goud is China een erg belangrijke factor. De economische groei vertraagt in dat land, wat automatisch ook zal leiden tot een vertraging in de vraag.

Bovendien werd de vraag kunstmatig beïnvloed door de hyperinflationisten, die maandenlang van de daken hebben liggen te schreeuwen dat in een periode van galopperende inflatie de goudprijs door het dak zou vliegen. Onnodig om te zeggen dat van dergelijk scenario niets in huis is gekomen, waardoor de vraag naar goud weer fors is gedaald.

Dat betekent dat met name de vraagzijde in de gaten moet worden gehouden. Die is volgens Barratt opvallend constant, maar zou toch een licht dalende trend vertonen. Aan de vraagzijde van het goud is China een erg belangrijke factor. De economische groei vertraagt in dat land, wat automatisch ook zal leiden tot een vertraging in de vraag. Bovendien werd de vraag kunstmatig beïnvloed door de hyperinflationisten, die maandenlang van de daken hebben liggen te schreeuwen dat in een periode van galopperende inflatie de goudprijs door het dak zou vliegen. Onnodig om te zeggen dat van dergelijk scenario niets in huis is gekomen, waardoor de vraag naar goud weer fors is gedaald.