De westerse arrogantie zal in het Syrisch kruitvat een ramp veroorzaken, aldus Faber. Een militaire interventie in dit land kan de katalysator zijn die een grote correctie op de beurzen veroorzaakt. De situatie in het land kan namelijk volledig uit de hand lopen.

Daarnaast zijn er geen factoren meer die de beurskoersen echt kunnen ondersteunen: de rente is niet langer superlaag (de rente op de 10-jarige staatsobligatie krijgt de kaap van 3% in zicht), de winstgroei bij de bedrijven droogt op en de situatie op de groeimarkten is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend.

De westerse arrogantie zal in het Syrisch kruitvat een ramp veroorzaken, aldus Faber. Een militaire interventie in dit land kan de katalysator zijn die een grote correctie op de beurzen veroorzaakt. De situatie in het land kan namelijk volledig uit de hand lopen. Daarnaast zijn er geen factoren meer die de beurskoersen echt kunnen ondersteunen: de rente is niet langer superlaag (de rente op de 10-jarige staatsobligatie krijgt de kaap van 3% in zicht), de winstgroei bij de bedrijven droogt op en de situatie op de groeimarkten is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend.