De bekende econoom Bruce Karsting is van mening dat het westen zich moet neerleggen bij de realiteit van een verouderende bevolking.

Dat geldt ook voor China, dat het demografisch probleem zelf heeft uitgelokt door de één-kind-politiek. Het probleem van de verouderende bevolking is veel krachtiger dan algemeen wordt aangenomen.

Geef ons nog twee of drie jaar en het wordt beter

De dynamiek van de verouderende bevolking is sterker dan de Keynesiaanse politiek of het massaal injecteren van geld in het systeem zoals die tot dusver werden gebruikt. 'Geef ons nog twee of drie jaar en het wordt beter', zo luidt de boodschap die de regeringen tot dusver geven.

Die boodschap is echter fout, want ze werkt volgens Karsting niet langer in een wereld waar de demografische pyramide langzaam maar zeker op haar kop wordt gezet. Zolang de beleidsvoerders dit niet hebben begrepen, zal de crisissituatie alleen maar verergeren.

De bekende econoom Bruce Karsting is van mening dat het westen zich moet neerleggen bij de realiteit van een verouderende bevolking. Dat geldt ook voor China, dat het demografisch probleem zelf heeft uitgelokt door de één-kind-politiek. Het probleem van de verouderende bevolking is veel krachtiger dan algemeen wordt aangenomen. Geef ons nog twee of drie jaar en het wordt beterDe dynamiek van de verouderende bevolking is sterker dan de Keynesiaanse politiek of het massaal injecteren van geld in het systeem zoals die tot dusver werden gebruikt. 'Geef ons nog twee of drie jaar en het wordt beter', zo luidt de boodschap die de regeringen tot dusver geven. Die boodschap is echter fout, want ze werkt volgens Karsting niet langer in een wereld waar de demografische pyramide langzaam maar zeker op haar kop wordt gezet. Zolang de beleidsvoerders dit niet hebben begrepen, zal de crisissituatie alleen maar verergeren.