Het Witte Huis in Washington gedraagt zich als een militaire bezetter van het eigen land. De belastingbetaler draait op voor al dat wapentuig en munitie, wat tot gevolg heeft dat de Amerikanen de eigen overheid steeds meer gaan wantrouwen. President Barack Obama heeft veel van zijn geloofwaardigheid verloren.

Hetzelfde fenomeen doet zich, op een andere manier, voor in Europa, waar het vertrouwen in de overheid eveneens ver zoek is. De uitslag van de Europese verkiezingen zegt daaromtrent voldoende. De Russen en Chinezen steunen hun regering meer dan Europeanen en Amerikanen, zo blijkt. Dat is een sterke troef waar Rusland en China mee kunnen uitpakken.

Het Witte Huis in Washington gedraagt zich als een militaire bezetter van het eigen land. De belastingbetaler draait op voor al dat wapentuig en munitie, wat tot gevolg heeft dat de Amerikanen de eigen overheid steeds meer gaan wantrouwen. President Barack Obama heeft veel van zijn geloofwaardigheid verloren. Hetzelfde fenomeen doet zich, op een andere manier, voor in Europa, waar het vertrouwen in de overheid eveneens ver zoek is. De uitslag van de Europese verkiezingen zegt daaromtrent voldoende. De Russen en Chinezen steunen hun regering meer dan Europeanen en Amerikanen, zo blijkt. Dat is een sterke troef waar Rusland en China mee kunnen uitpakken.