Tyler Durden van Zero Hedge heeft er geen goed oog in. Het westen blijft met Monopolie geld spelen, oosten hamstert goud. De centrale banken in een groot aantal westerse landen hebben op grote schaal geld gedrukt, geld dat zijn waarde eigenlijk alleen ontleent aan het vertrouwen dat in de munt van het land in kwestie wordt gesteld.

Bovendien is een ander favoriet spelletje het jongleren met derivaten, in zoverre dat het financieel landschap stilaan langs alle kanten bezaaid ligt met landmijnen. Eerder vroeg dan laat moeten die spelletjes echter fout aflopen. De Aziaten zullen dan in hun vuistje lachen, want zij hebben zich inmiddels beveiligd via de aankopen van grote hoeveelheden goud.

Tyler Durden van Zero Hedge heeft er geen goed oog in. Het westen blijft met Monopolie geld spelen, oosten hamstert goud. De centrale banken in een groot aantal westerse landen hebben op grote schaal geld gedrukt, geld dat zijn waarde eigenlijk alleen ontleent aan het vertrouwen dat in de munt van het land in kwestie wordt gesteld. Bovendien is een ander favoriet spelletje het jongleren met derivaten, in zoverre dat het financieel landschap stilaan langs alle kanten bezaaid ligt met landmijnen. Eerder vroeg dan laat moeten die spelletjes echter fout aflopen. De Aziaten zullen dan in hun vuistje lachen, want zij hebben zich inmiddels beveiligd via de aankopen van grote hoeveelheden goud.