Deze week wordt hoopvol uitgekeken naar een 'big bang'-plan van de Amerikaanse overheid dat bovenop het stimulus-plan zou komen dat al goedgekeurd werd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

President Barack Obama zei tijdens zijn wekelijkse radiotoespraak dat er een plan aankomt om het financieel systeem nieuw leven in te blazen zodat kredieten opnieuw naar ondernemingen en consumenten vloeien.

'We zullen helpen om de hypotheekrente te verlagen en om bedrijfskredieten makkelijker te maken zodat bedrijven opnieuw jobs kunnen creëren. Binnenkort wordt de nieuwe strategie aangekondigd', aldus Obama.

Volgens de Financial Times zou het gaan over een 'allesomvattend plan' dat een grote opkuis van de bankbalansen zou inhouden.

Deze week wordt hoopvol uitgekeken naar een 'big bang'-plan van de Amerikaanse overheid dat bovenop het stimulus-plan zou komen dat al goedgekeurd werd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.President Barack Obama zei tijdens zijn wekelijkse radiotoespraak dat er een plan aankomt om het financieel systeem nieuw leven in te blazen zodat kredieten opnieuw naar ondernemingen en consumenten vloeien.'We zullen helpen om de hypotheekrente te verlagen en om bedrijfskredieten makkelijker te maken zodat bedrijven opnieuw jobs kunnen creëren. Binnenkort wordt de nieuwe strategie aangekondigd', aldus Obama. Volgens de Financial Times zou het gaan over een 'allesomvattend plan' dat een grote opkuis van de bankbalansen zou inhouden.