"De voorstanders van het grote Europese project zijn dit weekend misschien wel hardst wakker geschud. Nu de centrumpartijen nog steeds bovenaan de polls staan, zal het steeds stijgende aantal breuklijnen in het politieke landschap de groeiverwachtingen van Europa treffen en het lot van de werklozen nog verzwakken."

Zijn analyse:

De doorbraak van het massieve blok van Eurosceptici kan onmogelijk worden genegeerd

Het Europese project loopt risico nu kiezers de druk vanuit Brussel voor een steeds verdergaande integratie verwerpen

De echte verliezers van deze verkiezingen zijn de werklozen, en ook de groei, nu de verdeeldheid binnen Europa groter wordt.

"De voorstanders van het grote Europese project zijn dit weekend misschien wel hardst wakker geschud. Nu de centrumpartijen nog steeds bovenaan de polls staan, zal het steeds stijgende aantal breuklijnen in het politieke landschap de groeiverwachtingen van Europa treffen en het lot van de werklozen nog verzwakken." Zijn analyse: De doorbraak van het massieve blok van Eurosceptici kan onmogelijk worden genegeerd Het Europese project loopt risico nu kiezers de druk vanuit Brussel voor een steeds verdergaande integratie verwerpen De echte verliezers van deze verkiezingen zijn de werklozen, en ook de groei, nu de verdeeldheid binnen Europa groter wordt.