Dat blijkt uit het Manpower Employment Outlook dat onlangs is verschenen. Vooral in Zuid-Europa - en dan op de eerste plaats in de crisislanden Italië en Spanje lijkt de bereidheid om aan te werven relatief beperkt. Het is precies in die landen dat de werkloosheid de grootste problemen met zich meebrengt.

Jonas Prising, ManpowerGroup president voor Europa en de beide Amerika's, stelde vast dat Duitsland het enige land van de eurozone is waar de bereidheid om mensen aan te nemen relatief groot mag worden genoemd. Dat gebeurt echter aan een trager tempo dan in het derde en vierde kwartaal van vorig jaar.

Dat blijkt uit het Manpower Employment Outlook dat onlangs is verschenen. Vooral in Zuid-Europa - en dan op de eerste plaats in de crisislanden Italië en Spanje lijkt de bereidheid om aan te werven relatief beperkt. Het is precies in die landen dat de werkloosheid de grootste problemen met zich meebrengt. Jonas Prising, ManpowerGroup president voor Europa en de beide Amerika's, stelde vast dat Duitsland het enige land van de eurozone is waar de bereidheid om mensen aan te nemen relatief groot mag worden genoemd. Dat gebeurt echter aan een trager tempo dan in het derde en vierde kwartaal van vorig jaar.