Volgens David Greenlaw, hoofdeconoom bij Morgan Stanley & Co, kan met de beste wil van de wereld geen herstel van de consumentenbestedingen in het vooruitzicht gesteld worden.

Greenlaw stelt vast dat de economie wereldwijd weliswaar herstelt, maar dat in veel landen de groei te laag is om nieuwe jobs te creëren. In de VS heeft de overheid dankzij haar pakket stimuleringsmaatregelen een verder afglijden van de economie weten te beletten.

Zodra dit pakket is uitgewerkt, kan de werkloosheidsgraad snel de kaap van 10% gaan overschrijden, waardoor de consumentenbestedingen verder onder druk kunnen komen te staan.

De analisten verwachten dat de aankopen door huisgezinnen tijdens het vierde kwartaal maar met 1% gaan groeien. Bovendien werden de verwachtingen voor het eerste kwartaal van volgend jaar verlaagd.

Volgens David Greenlaw, hoofdeconoom bij Morgan Stanley & Co, kan met de beste wil van de wereld geen herstel van de consumentenbestedingen in het vooruitzicht gesteld worden. Greenlaw stelt vast dat de economie wereldwijd weliswaar herstelt, maar dat in veel landen de groei te laag is om nieuwe jobs te creëren. In de VS heeft de overheid dankzij haar pakket stimuleringsmaatregelen een verder afglijden van de economie weten te beletten. Zodra dit pakket is uitgewerkt, kan de werkloosheidsgraad snel de kaap van 10% gaan overschrijden, waardoor de consumentenbestedingen verder onder druk kunnen komen te staan. De analisten verwachten dat de aankopen door huisgezinnen tijdens het vierde kwartaal maar met 1% gaan groeien. Bovendien werden de verwachtingen voor het eerste kwartaal van volgend jaar verlaagd.