Zowel BofA Merrill Lynch Global Research als Morgan Stanley publiceerden een rapport waarin werd gewaarschuwd voor een verder oplopen van de werkloosheid. Om meer jobcreatie te krijgen, zou de economische groei moeten versnellen.

Dit jaar werden er tot dusver 723.000 nieuwe jobs geschapen. Aangezien er tijdens de recessie 8,24 miljoen jobs verloren gingen, zal het aan het huidige tempo jaren duren alvorens de geleden verliezen zijn goedgemaakt.

Michelle Meyer, senior economist bij BofA Merrill Lynch in New York, merkt op dat de jobcreatie één jaar na het einde van de recessie ontstellend zwak blijft. Meyer verwacht dat de werkloosheidsgraad volgend jaar gaat pieken op 10,10%.

Zowel BofA Merrill Lynch Global Research als Morgan Stanley publiceerden een rapport waarin werd gewaarschuwd voor een verder oplopen van de werkloosheid. Om meer jobcreatie te krijgen, zou de economische groei moeten versnellen. Dit jaar werden er tot dusver 723.000 nieuwe jobs geschapen. Aangezien er tijdens de recessie 8,24 miljoen jobs verloren gingen, zal het aan het huidige tempo jaren duren alvorens de geleden verliezen zijn goedgemaakt. Michelle Meyer, senior economist bij BofA Merrill Lynch in New York, merkt op dat de jobcreatie één jaar na het einde van de recessie ontstellend zwak blijft. Meyer verwacht dat de werkloosheidsgraad volgend jaar gaat pieken op 10,10%.