Er wordt gerekend op 130.000 nieuwe banen buiten de landbouwsector. Een meevallend cijfer kan de financiële markten nog meer vertrouwen geven.

Anderzijds kan de werkloosheidsgraad zijn gestegen van 8,10 naar 8,20%. De FED heeft van de bestrijding van de werkloosheid echter haar prioriteit gemaakt.

President James Bullard van de St Louis FED waarschuwde gisterenavond voor de inflatie. Hij vreest dat de Amerikaanse centrale bank die niet onder het beoogde objectief van 2% zal kunnen houden.

Op de valutamarkten is de euro in de afgelopen dagen opnieuw gestegen tegenover de dollar. Maar ook de evolutie van de grondstoffenprijzen wordt in de gaten gehouden.

Basismetalen worden heen en weer geslingerd

De basismetalen worden volgens Royal Bank of Scotland heen en weer geslingerd tussen tegenvallende macroeconomische cijfers en de hoop op nieuwe stimuli.

In China hebben verschillende lokale overheden nieuwe infrastructuurprojecten aangekondigd. Het gaat meestal om projecten van 3 tot 8 jaar die op korte termijn weinig impact zullen hebben. Tin moest 4 procent inleveren en een ton aluminium werd 3 procent goedkoper. Koper ging de week 2,2 procent lager uit.

Volgens de International Lead & Zinc Study Group (ILZSG) was er in juli een aanbodoverschot van 4.000 ton geraffineerd lood. Dit brengt het surplus sinds begin dit jaar op 49.000 ton. Ook bij geraffineerd zink was het aanbod in juli 10.000 ton groter dan de vraag, waardoor het overschot sinds begin dit jaar opliep tot 135.000 ton.

Lood werd 0,8 procent goedkoper en de zinkprijs bleef op weekbasis ongewijzigd. Nikkel was het enige basismetaal dat de week met een bescheiden winst van 0,5 procent kon afsluiten.

Er wordt gerekend op 130.000 nieuwe banen buiten de landbouwsector. Een meevallend cijfer kan de financiële markten nog meer vertrouwen geven. Anderzijds kan de werkloosheidsgraad zijn gestegen van 8,10 naar 8,20%. De FED heeft van de bestrijding van de werkloosheid echter haar prioriteit gemaakt. President James Bullard van de St Louis FED waarschuwde gisterenavond voor de inflatie. Hij vreest dat de Amerikaanse centrale bank die niet onder het beoogde objectief van 2% zal kunnen houden. Op de valutamarkten is de euro in de afgelopen dagen opnieuw gestegen tegenover de dollar. Maar ook de evolutie van de grondstoffenprijzen wordt in de gaten gehouden. Basismetalen worden heen en weer geslingerdDe basismetalen worden volgens Royal Bank of Scotland heen en weer geslingerd tussen tegenvallende macroeconomische cijfers en de hoop op nieuwe stimuli. In China hebben verschillende lokale overheden nieuwe infrastructuurprojecten aangekondigd. Het gaat meestal om projecten van 3 tot 8 jaar die op korte termijn weinig impact zullen hebben. Tin moest 4 procent inleveren en een ton aluminium werd 3 procent goedkoper. Koper ging de week 2,2 procent lager uit. Volgens de International Lead & Zinc Study Group (ILZSG) was er in juli een aanbodoverschot van 4.000 ton geraffineerd lood. Dit brengt het surplus sinds begin dit jaar op 49.000 ton. Ook bij geraffineerd zink was het aanbod in juli 10.000 ton groter dan de vraag, waardoor het overschot sinds begin dit jaar opliep tot 135.000 ton. Lood werd 0,8 procent goedkoper en de zinkprijs bleef op weekbasis ongewijzigd. Nikkel was het enige basismetaal dat de week met een bescheiden winst van 0,5 procent kon afsluiten.