In juli bedroeg de werkloosheidsgraad in de eurozone 12,10%, maar de jeugdwerkloosheid is met 24% dubbel zo hoog. Volgens de consensusverwachting zal de werkloosheidsgraad volgend jaar in Spanje en Griekenland op respectievelijk 27,60% en 29% pieken.

De Duitse werkloosheid zou anderzijds met 5,40% relatief laag blijven. Op langere termijn valt volgens de economen de evolutie van de werkloosheid moeilijker te voorspellen, alles hangt af van hoe de economie in de eurozone zich in de komende kwartalen zal ontwikkelen.

In juli bedroeg de werkloosheidsgraad in de eurozone 12,10%, maar de jeugdwerkloosheid is met 24% dubbel zo hoog. Volgens de consensusverwachting zal de werkloosheidsgraad volgend jaar in Spanje en Griekenland op respectievelijk 27,60% en 29% pieken. De Duitse werkloosheid zou anderzijds met 5,40% relatief laag blijven. Op langere termijn valt volgens de economen de evolutie van de werkloosheid moeilijker te voorspellen, alles hangt af van hoe de economie in de eurozone zich in de komende kwartalen zal ontwikkelen.