Volgens de Europese Commissie steeg het business confidence in augustus voor de vierde maand op rij, de index die dat vertrouwen uitdrukt kwam uit op 95,20 tegenover 92,50 in juli. De hoge werkloosheidsgraad blijft echter het belangrijkste probleem in Europa.

Jennifer McKeown, senior European economist bij Capital Economics, vreest dat het beeld op de Europese arbeidsmarkt nog wel een tijdje bewolkt zal blijven. De uitgezonden signalen geven namelijk aan dat de bedrijven in de komende maanden jobs zullen blijven schrappen.

Volgens de Europese Commissie steeg het business confidence in augustus voor de vierde maand op rij, de index die dat vertrouwen uitdrukt kwam uit op 95,20 tegenover 92,50 in juli. De hoge werkloosheidsgraad blijft echter het belangrijkste probleem in Europa. Jennifer McKeown, senior European economist bij Capital Economics, vreest dat het beeld op de Europese arbeidsmarkt nog wel een tijdje bewolkt zal blijven. De uitgezonden signalen geven namelijk aan dat de bedrijven in de komende maanden jobs zullen blijven schrappen.