Dan Greenhaus, chief economic strategist bij Miller Tabak, drukte het uit als volgt: de werkloosheidscijfers waren verschrikkelijk en de arbeidsmarkt groeit tergend traag. Greenhaus gelooft niet dat er op korte termijn beterschap zal optreden.

De grootste ontgoocheling kwam volgens hem uit de privé-sector, waar het aantal nieuwe jobs veel kleiner was dan verwacht. Er kwamen maar 71.000 jobs bij, terwijl de overheid 143.000 tijdelijke werknemers ontsloeg.

Tig Gilliam, CEO Adecco Group North America, is van mening dat er zo snel mogelijk nieuwe jobs moeten bijkomen, zoniet dreigt de economische opleving op relatief korte termijn stil te vallen.

De uitzendarbeid, wat traditioneel een goed signaal is, terwijl ook de gemiddelde werkweek en het gemiddelde uurloon in januari stegen. Niet alles was dus slecht aan het werkloosheidsrapport.

Dan Greenhaus, chief economic strategist bij Miller Tabak, drukte het uit als volgt: de werkloosheidscijfers waren verschrikkelijk en de arbeidsmarkt groeit tergend traag. Greenhaus gelooft niet dat er op korte termijn beterschap zal optreden. De grootste ontgoocheling kwam volgens hem uit de privé-sector, waar het aantal nieuwe jobs veel kleiner was dan verwacht. Er kwamen maar 71.000 jobs bij, terwijl de overheid 143.000 tijdelijke werknemers ontsloeg. Tig Gilliam, CEO Adecco Group North America, is van mening dat er zo snel mogelijk nieuwe jobs moeten bijkomen, zoniet dreigt de economische opleving op relatief korte termijn stil te vallen. De uitzendarbeid, wat traditioneel een goed signaal is, terwijl ook de gemiddelde werkweek en het gemiddelde uurloon in januari stegen. Niet alles was dus slecht aan het werkloosheidsrapport.